Lajmet


Ministri i MAP-it, Mahir Yagcilar, në kabinetin e tij, ka pritur kryetarin e komunës së Ferizajt, Agim Aliun, me të cilin kanë biseduar për vazhdimin e bashkëpunimit. Me këtë rast, ministri, Yagcilar ka thënë se Ministria e Administratës Publike me procesin e reformave të modernizimit të administratës publike synon avancimin e shërbimeve publike administrative , me qëllim të rritjes së llogaridhënies, efikasitetit dhe transparencës së institucioneve përballë qytetarëve.
Në bazë të Strategjisë për Akomodimin e Ndërtesave Qeveritare 2008-2025 në zonën Prishtina e Re, kaherë ka nisur ndërtimi i Kompleksit Qeveritar. Ky veprim është bërë në saje të Vendimit të përbashkët të komunës së Prishtinës dhe Qeverisë së Kosovës nr.046-9060, të datës 4.5.2015, mbi bazën e të cilit është nënshkruar edhe Marrëveshja-Kontratë me komunën e Prishtinës, për shfrytëzimin e hapësirave të asaj zone, për 99 vite.
Ministri Yagcilar priti në takim shefen e sapoemëruar të UNDP-së për Kosovën, Maria Suokko. Në këtë takim, që kishte karakter njohjeje, ministri Yagcilar, znj. Suokko e falënderoi për vizitën në MAP, duke e cilësuar mjaft të rëndësishme. Ndërsa, duke folur punën dhe projektet e Ministrisë së Administratës Publike, për procesin e Reformës së Administratës Publike, Pakon Ligjore dhe zbatueshmerinë e saj, digjitalizimin e shërbimeve publike, ministri Yagcilar, këto projekte i cilësoi si prioritete të MAP-it.
Ministri i Administratës Publike, Mahir Yagcilar, gjatë vizitës së tij në Ankara, u mirëprit nga kryetari i OSYM (Qendra Shtetërore për Testime) Halis Aygun, ku së bashku me bashkëpunëtorët e tij shkëmbyen përvojat dhe nevojat e bashkëpunimit në fushën e reformave të administratës publike, posaqërisht sistemin elektronik të testimeve.
Ministri i Administratës Publike Mahir Yagcilar, ka pritur në zyrën e tij, pro rektoren e Universiteti Anadolu të Turqisë, Guler Gunsoy me bashkëpunëtorë. Gjatë këtij takimi, ministri Yagcilar, pro rektoren Gonsoy, e njoftoi për Reformën e Administratës Publike, në veçanti digjitalizimin e shërbimeve publike, të cilin e cilësoi si një nga prioritetet e MAP-it.
U mbajt Seminari për Monitorimin e Treguesve të Kontratës për Reformën Sektoriale të Reformës së Administratës Publike në Kosovë. Ministri i MAP-it, Mahir Yagcilar, në fjalën tij, përgëzoi ekipin e vlerësimit nga Zyra e BE-së për punën e tyre, duke thënë se, reformimi i administratës publike është prioritet kyç për Qeverinë e Kosovës, duke besuar se rezultatet e këtij vlerësimi dëshmojnë për punën e bërë. Treguesit në Kontratën e Reformës Sektoriale janë identifikuar nga dokumentet ekzistuese strategjike të qeverisë, prandaj përfaqësojnë një nivel të lartë të pronësisë në këtë proces.
Në emër të Ministrit të Administratës Publike z. Mahir YAGCILAR,  kemi kënaqësinë t’ju ftojmë të merrni pjesë në Seminarin për Monitorimin e Treguesve të Kontratës për Reformën Sektoriale (KRS) të Reformës së Administratës Publike (RAP) në Kosovë - Rezultatet e para të vlerësimit të ekspertëve të BE-së.
Për nderë të 23 qershorit - Ditës Ndërkombëtare të Shërbimit Civil, Ministria e Administratës Publike,  organizoi  shënimin e kësaj dite, e cila i dedikohet shërbimin civil në Republikën e Kosovës. Këtë ceremoni rasti, e shpalli të hapur Ministri i Administratës Publike, Mahir Yagcilar, ku në hyrje të fjalës së tij, para shërbyesve civilë edhe zyrtarëve të lartë të institucioneve tha se "Duke shënuar 23 Qershorin Ditën Ndërkombëtare e Shërbimit Civil, dëshiroj të gjithë juve t`ju përgëzoj për punën  e palodhshme në funksionimin e mirëfilltë të administratës publike në shërbim të qytetareve.
|< 1 2 3 4 5 6 7 8  ... >| 

Copyright © 2019. Ministria e Administratës Publike